COMPROMÍS AMB EL TERRITORI

La Moixina som un restaurant compromès amb el territori, es reflecteix en la nostra cuina, elaborada amb productes del territori i de proximitat. Estem situats dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, treballant i col·laborant amb els tècnics del Parc per a la preservació de l’espai.
Des de l’any 2017, comptem amb l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), basada en:
– la millora de l’oferta i la seva connexió amb l’espai natural protegit.
– la millora del comportament medi ambiental.
– el suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni.
L’objectiu és treballar de manera conjunta amb els diferents agents turístics de la comarca, i les empreses del sector, per aconseguir un territori on el visitant prengui consciència i valori l’entorn en el que es troba, promovent-ne la seva conservació.

Alhora, el nostre establiment disposa de banys adaptats i accés als menjadors i restaurant totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes.

DESENVOLUPAMENT RURAL

En aquest 2022, Font Moixina SL ha estat beneficiària d’un ajut per a actuacions de millora dels boscos de roure pènol (Quercus robur) i de la flora protegida de la Moixina de la convocatòria de subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (operacions 04.04.01) per un import de 4.676,00 € ( 43% FEADER i 57% del Departament d’Acció Climàtica).
L’actuació ha consistit en una poda selectiva per a contribuir a la millora de l’estat de la massa forestal de roure pènol del restaurant la Moixina, minimitzar el risc de caiguda de branques i afavorir determinades espècies del sotabosc. Per altra banda, s’han realitzat treballs d’eliminació de plantes exòtiques invasores que afecten tant a la roureda de roure pènol com a les espècies protegides que es troben dins el recinte del restaurant.