INTINERARIS BOTÀNICS I NATURALÍSTICS DE LA MOIXINA

Des del restaurant La Moixina surten un parell d’itineraris botànics per descobrir la meravellosa flora de l’entorn: boscos humits de roure pènol, boscos secs de roure martinenc o de roure pènol, bardisses, herbassars humits, aiguamolls, recs, prats, conreus i ambients rupícoles. 
Des del punt de vista naturalístic i botànic, La Moixina és una de les zones més interessants de la Garrotxa. El clima especial d’Olot amb pluges abundants i sense una sequera estival marcada, i l’abundant aigua al subsòl, afavoreix la presència d’una vegetació típicament medioeuropea.

ELS PROTAGONISTES, ELS BOSCOS HUMITS DE ROURE PÈNOL

Els boscos humits de roure pènol són molt poc habitual a la Catalunya sudpirinenca, només en trobem alguns a la Garrotxa i més puntualment a les comarques veïnes. Són boscos relictes d’èpoques amb un clima diferent i que només han pogut subsistir en indrets amb un clima més humit. 

 

La seva flora típicament centreeuropea inclou algunes plantes molt rares a Catalunya, algunes amenaçades i protegides: Isopyrum thalictroides, Galanthus nivalis, Aconitum pyrenaicum, Oplismenus undulatifolius, Carex grioletii, Anemone ranunculoides, Caltha palustris, Carex acutiformis, Carex depauperata, Carex riparia, Corydalis solida, Luzula pilosa, Polygonatum multiflorum, Polygonum amphibium, Potamogeton densus i Scilla liliohyacintus.

ITINERARIS BOTÀNICS PER LA MOIXINA

Us proposem conèixer l’entorn seguint dos itineraris botànics. Tots dos surten de l’aparcament del restaurant La Moixina. En acabar l’excursió, si voleu, us esperarem encantats al restaurant o a la terrassa del bar per recuperar energies amb un bon àpat o un vermut.

D’una banda, en el primer itinerari botànic, podeu descobrir la roureda humida de roure pènol del restaurant la Moixina que recorre tranquil·lament els jardins del restaurant amb el suport de rètols identificatius de les plantes més singulars de la roureda de roure pènol. Es pot fer en uns 15-20 minuts. Moltes d’aquestes plantes tenen el seu cicle vital entre el març i el maig, i completen la seva floració i fructificació abans que els arbres treguin la fulla i ja no arribi tanta llum al terra.

El segon itinerari botànic us portarà pels paratges de la Moixina (costa de Pujou i el Triai) i teniu dues possibilitats: un recorregut d’una hora, per veure zona més humida de la Moixina; i un recorregut més gran de 2h per descobrir la zona més seca.

 

VEURE EL DETALL DELS ITINERARIS →

GUIA DIVULGATIVA GRATUÏTA

Descarregue-vos també gratuïtament la guia divulgativa d’itineraris botànics per la Moixina, de Xavier Oliver: un projecte de recuperació, gestió i conservació de la roureda humida de roure pènol a la Garrotxa. 

 

A la guia hi trobareu totes les espècies que creixen i viuen a l’entorn de La Moixina, tota la informació a nivell naturalístic i e detall dels itineraris botànics proposats

DESCARREGAR LA GUIA | PART 1 | PART 2