QUÈ FER A LA MOIXINA

La Moixina és un dels llocs amb més encant d’Olot i la Garrotxa; un dels indrets a descobrir si visiteu la ciutat dels volcans. El seu interès recau en: una gran diversitat geobotànica, un entorn molt agradable dins el Parc Natural i uns aiguamoixos que han servit d’inspiració a artistes i pintors al llarg de la història.

 

L’encant de la Moixina també enamora als olotins: aquesta zona és un dels llocs preferits d’Olot per sortir a passejar i fer activitat física. Es troba entre el Parc Nou i la Fageda d’en Jorda i està a dues passes del centre d’Olot.

 

En col·laboració amb el Parc Natural de la Zona Volcanica de la Garrotxa, el restaurant La Moixina ens encarreguem de cuidar i protegir l’entorn perquè segueixi sent un ecosistema natural tan ric.

 

Cada any, aficionats a la botànica de tot el món visiten la Moixina per descobrir i fotografiar plantes i flors de tota mena, algunes d’elles en perill d’extinció. Tota la zona de la Moixina és de gran interès botànic: l’aigua abundant al subsòl i el clima d’Olot afavoreixen el creixement d’aquestes espècies. Si us interessa la botànica o la geobotànica, feu un cop a la nostra pàgina específica d’itineraris botànics per la Moixina.

EXCURSIONS PER LA MOIXINA

La Moixina és de tots els garrotxins i us convidem a gaudir-la, respectant-ne el seu entorn tan únic i de gran interès. Us proposem algunes de les activitats que s’hi poden fer.

Us proposem què fer a la Moixina, què visitar a l’entorn. En acabar l’excursió, si voleu, us esperarem encantats al restaurant o a la terrassa del bar per recuperar energies amb un bon àpat o un vermut.

ITINERARI DE LA CURSA DE LA MOIXINA

La Cursa de la Moixina se celebra cada 1 de maig, però durant tot l’any podeu fer aquest recorregut a peu o en bicicleta, al vostre ritme, seguint les indicacions de ruta de la xarxa de senders d’itinerànnia.

És una ruta circular, amb un total d’11 km, que es poden fer en unes 3:30h si aneu a peu. És una ruta fàcil, apte per a tota la família i que passa per paisatges de gran bellesa entre Olot i Santa Pau: descobrireu la Fageda d’en Jordà, el Triai i, també, per descomptat, pels aiguamoixos i paratges de la Moixina.

PASSEJADA PELS AIGUAMOIXOS

Si busqueu una passejada curta, planera i ben bonica, un tomb pels aiguamoixos serà tot un encert! És també una excursió fàcil ideal per fer amb nens petits, abans o després de dinar.

La Moixina era un estany que es va assecar quan va afluir la lava del volcà Croscat. Avui, conserva aquesta humitat i puresa tan característica i s’ha convertit en una zona verda formada per un mosaic de bosc, recs i fonts. Deixeu el cotxe a l’aparcament de la Moixina i creueu la carretera per endinsar-vos als aiguamoixos. A la vora de l’aigua trobareu camins que us endinsen pel bosc. Si pareu atenció, descobrireu animalons de l’ecosistema: papallones, libèl·lules i fins i tot alguna granota. Són camins frescos, ideals per als mesos de calor i per estirar les cames després de la sobretaula.

LA FONT DE LA MOIXINA I ELS ROURES CENTENARIS

La font de la Moixina és una de les fonts més conegudes d’Olot. Es troba al costat del restaurant i dóna nom a un dels nostres menjadors, ja que des d’allà la podreu contemplar mentre dineu.

Està envoltada de fragments de roureda de roure pènol i seguint un itinerari amb cartells explicatius descobrireu altres arbres i plantes d’aquest bosc centenari tan encantador i fotogènic.

Aquest bosc de roures centenaris va servir d’inspiració per a molts pintors de l’Escola Paisatgística d’Olot, especialment a Joaquim i Marià Vayreda.

UNA VOLTA PEL TRIAI

Si seguiu el curs de l’aigua des de la Moixina, arribareu a la font d’en Bufaganyes i, una mica més enllà, a la capella de la Mare de Déu de la Salut, inaugurada el 1884 i restaurada el 1942 després de cremar-se durant la Guerra Civil.

Al voltant, descobrireu un bonic paisatge d’horts i de flora típica de la zona, amb la flor d’isopir (Isopyrum thalictroides) com a protagonista. La flor d’isopir té la particularitat que neix en molt pocs paratges de Catalunya, perquè necessita unes condicions molt especials per a créixer i que troba, precisament, als paratges de la Moixina.

 

Podeu continuar per la carretera del Triai per fer una volta a peu completa i molt habitual entre els olotins, passant també per la font de la Deu. En aquest enllaç trobareu la ruta circular detallada.